Asarcık İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Gelecekte amaçladığı hedeflere ve başarılara ulaşmak için tarihte ve ecdadından güç alan,evrensel düşünen,bilgiye ulaşmasını bilen,dünyanın her yerinde başarılı olmak için bilim ve teknolojinin toplumsal refaha dönüşmesine öncülük edecek özgüven duygusuna sahip bireyler yetiştirmektir.

Misyon: En değerli kaynağımızın insan olduğu düşüncesinden hareketle öğrencilerimizin;Değişime ve gelişime açık,öğrenmeye meraklı,bilim ve teknolojinin farkında olan,en az bir yabancı dili çok iyi bilen,kişiler arası etkileşimde başarılı,düşünen ve düşündüğünü ifede edebilen,sorumluluk alabilen,hoşgörülü,milletini ve ailesini seven,manevi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 1-Yıldız Erkek Futsal Takımı-Asarcık İlçe 1.liği, 2-Yıldız Kız Futsal Takımı-Asarcık İlçe 1.liği, 3-Futsal Küçük Erkek Takımı-Asarcık İlçe 3.lüğü, 4-Güreş- Samsun İl 2.liği ve 3.lüğü, 5-Bilgi Yarışması, Asarcık ilçe 4.lüğü 6-Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarında farklı branşlarda ilçe 2.liği,3.lüğü ve 4.lüğü 7-Satranç Turnuvası´nda ilçe 4.lüğü

Saatler: Pazartesi Günü : 08:30 - 15:40 Diğer Günler : 08:30 - 14:50
Yabancı Dil: İngilizce,Arapça
Servis Bilgisi: Öğrencilerimizin neredeyse tamamı taşımalı servis araçlarıyla; öğretmenlerimiz ise servis araçlarıyla(Samsun-Asarcık arası öğretmenler için düzenlenmiş minibüslerle) ya da özel araçlarıyla okulumuza gelmektedir.
Sportif Etkinlikler: Futbol, Futsal, voleybol, Satranç, Badminton ve Güreş branşlarında öğrenci takımlarımız bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 Projesi
Proje Çalışmaları: 1-Değerler Eğitimi Projesi 2-Hep Birlikte Okuyoruz Projesi 3-Asarcık Akademi Liderleri Projesi 4-Maarif Hareketi Projesi(Samsun) 5-Özgün Öğretim Materyalleri Projesi(Tokat) 6-Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi(MEB-DOGM)

Telefon - 03627912095

Belgegeçer - (362) 791 2095

WEB - https://asarcikimamhatip.meb.k12.tr

Adres - Biçincik Mahallesi Hacı Geriş Cad. No 10 Asarcık/SAMSUN

Yerleşim Yeri - Asarcık

Adres - Biçincik Mahallesi Hacı Geriş Cad. No 10 Asarcık/SAMSUN

Ulaşım İlçemizden karayolu ile Samsun il merkezine ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz, İl merkezine 68 km (Cumhuriyet Meydanı/İlkadım -Kavak Yolu- Asarcık İHO) İlçe merkezine yaklaşık 2 km uzaklıktadır.